info@impulsing.hr
+385 91 5390803

Termovizijsko snimanje

Termovizijski pregled (IC termografija) u zgradarstvu provodi se preventivno radi poboljšanja toplinske učinkovitosti objekata, ali i u svrhu otkrivanja mjesta nepravilnosti - toplinskih mostova - propusta toplinske izolacije i hidroizolacije, vlaženja, pojave gljivica, zračnih propusta, a sve u svrhu pravodobne intervencije i smanjenja materijalnih troškova. 

Toplinski mostovi su mjesta gubitaka topline, područja u omotaču grijanog dijela zgrade kroz koje je toplinski tok povećan zbog razlike, odnosno promjene materijala, debljine iii geometrije građevinskog dijela. Temperaturne razlike povećavaju opasnost od kondenziranja vodene pare i stvaranja plijesni (gljivica). Kao što voda uvijek teče nizbrdo, tako i toplina uvijek struji prema hladnijemu. Što je temperaturna razlika veća i toplina brže otječe. Kako se zidovi zimi stalno hlade, toplina se brzo gubi pa se na ohladenoj zidnoj površini zagrijanog interijera kondenzira para. Naše preglede radimo FLIR - ovim kamerama za termoviziju te smo izrazito zadovoljni dugogodišnjim iskustvom, kao i naši klijenti.

IC termografija danas se sve više koristi u održavanju kao novi alat za održavanje po stanju. IC kamera locira to mjesta nepravilnosti, a daljnja analiza IC snimke stanja može donijeti zaključak o kvaliteti izolacije ili samom kvaru — puknuću instalacije. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram